Recept:Jordgubbs- och rosenkvittensylt
Jordgubbs- och rosenkvittensylt
Kategorier:
Fler recept med:
De söta jordgubbarna och den säregna rosenkvittensmaken passar perfekt ihop! Kvitten innehåller naturligt pektin, som fungerar som förtjockningsmedel. Normalt behövs inget extra.
Passa på om du har sena jordgubbar och/eller tidiga rosenkvitten.
Ingredienser
- 500 g rosenkvitten
- 750 g1,5 literjordgubbar
75 jordgubbar
- 2 dl vatten
- 1 liter10 dlsocker
850 gram
66,667 msk
200 tsk
- Klyfta och kärna ur rosenkvittenfrukterna
- Koka rosenkvitten i vattet i top minuter
- Skiva jordgubbarna, lägg i dem i grytan och koka ytterligare fem minuter
- Rör i sockret sakta
- Koka väldigt försiktigt ytterligare tio minuter under lock.
- Fördela sylten på glasburkar.
Senast uppdaterad 2012-06-21 12:09